Home / Krönikor / Antirasister och feminister i jakt på Marcus Birro
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Antirasister och feminister i jakt på Marcus Birro

Henrik Johansson från ”Inte rasist men” och Lovisa Sundman från Researchgruppen ligger bakom flera mobbnings- och hatkampanjer mot människor. Men eftersom de har ”rätt värdegrund” får de mobba människor som Marcus Birro tills de knäcks. Inget är smutsigt nog för dessa två som använder alla till buds stående medel för att tysta oliktänkande.

Syftet med deras drev är att få en person ur balans och spåra ur. De ger sig inte förrän personen ifråga har bett om ursäkt, lagt ner sina aktiviteter eller försvunnit från jordens yta. Jag har själv varit utsatt för Johansson & Sundmans mobbning. Jag vet precis hur det är att sitta i skottfältet för dessa två människors metoder. Det är inte roligt. Det får mobbningen från min barndom att framstå som ganska trevlig.

Någon de älskar att kasta sig över och spotta på är Marcus Birro. I går hamnade han återigen i rampljuset sedan han hade ätit lunch med sverigedemokraterna Mattias Karlsson och Linus Bylund. Tydligen var detta en så pass omvälvande händelse att Expressen satte ett antal reportrar på nya Birrogate, och Johansson & Sundman var inte sena att haka på. Birros brott? Att han valt att äta lunch med människor som Johansson & Sundman ogillar. Nu skulle hela internet göras medvetna om detta.

 

Det är inte första gången dessa två drar igång osmakliga och hatiska drev mot Birro. Under åren har de startat eller medverkat i massor av Birro-häcklande trådar på Twitter.

Syftet är ett – att knäcka människan i fokus för deras hat. Jag hoppas att de inte lyckas med Birro, men sent i går kändes det farligt nära. Efter en Facebookuppdatering blev många oroliga för att Birro befann sig på självmordets rand.

En sammanfattning av alla sjuka saker som skrevs kan ni läsa här. 

 

Det är två sorters aktivister som tydligast syns i flödet: antirasister och feminister. Vi talar inte om barn eller unga med dålig koll på medmänskligt beteende. Vi talar om vuxna, till och med medelålders, människor som dessutom har mage att påstå sig representera det ”goda” i samhället. På fullaste allvar menar de sig ha en korrekt människosyn. Envar som läser deras attacker kan dock se att det är ren och skär ondska som får deras fingrar att knacka ner hatiska rader.

Det som gör det hela mer än osmakligt är att Henrik Johansson och Lovisa Sundman först går till hårt angrepp mot Birro, och när han sedan vacklar försöker de framställa sig som medmänniskor som bryr sig om hans hälsa. Det är äckligt att se. I månader gör de sitt bästa för att knäcka honom och när det önskade resultatet är nära, vänder de på kuttingen och låtsas värna om hans hälsa.

 

Lovisa Sundman försökte rädda situationen genom att skriva lite om självmord, vilket bara gjorde saken värre eftersom hon fortsatte sitt skenheliga angrepp på Birro. Hon försökte uttrycka någon form av ånger, men alla ser att det bara är ett spel. Det finns gott om källor där Lovisa Sundman skrattat åt en annan persons självmordsförsök.

Henrik Johansson försökte på kvällskvisten leka riddare genom att visa oro för Birro på Twitter.

Hur är dessa två människor funtade? Inser de inte att deras hat mot enskilda individer kan få konsekvenser? Jag ser en uppenbar brist på moral och etik från dessa antirasister och feminister. Denna brist försöker de kompensera genom att ständigt försöka övertyga andra om att de har en överlägsen moral och etik. Deras mentala mognad stannade av någon gång på högstadiet. Barn har svårt med gränser och låter inte sällan människans inneboende elakhet svämma över – mobbare får ju en omedelbar behovstillfredsställelse när andra barn skrattar åt deras offer och ser upp till mobbarna.

 

Johansson & Sundman har drabbats av mobbarhybris. I flera år har de drivit eller medverkat i kampanjer mot oliktänkande – som lett till att folk har förlorat sina jobb och inkomster, sina vänner och sitt sociala liv. En del har blivit misshandlade och jag känner själv till minst två fall där personer mått så dåligt att de hamnat på psykakuten efter Johansson & Sundmans ”goda drev”.

Problemet är att så få har ifrågasatt ”Inte rasist men” och Researchgruppen. Precis som skolgårdens mobbare har deras ego växt i takt med berömmelsen och de tror sig nu kunna bete sig hur som helst.

Om Sverige varit ett sunt land hade journalister på de större medierna börjat granska ”Inte rasist men” och Researchgruppen, avslöjat dem som de mobbare och angivare de är och så hade deras saga varit all. Men journalisterna skyddar dem och använder dessutom deras ”avslöjanden” som grund för artiklar.

 

Jag har försökt nå Johansson & Sundman för en kommentar, men inte fått något svar. Jag vill gärna veta vad som motiverar dem att dra igång hatkampanjer mot enskilda individer. Men jag är rätt övertygad om att deras svar skulle bli något i stil med att de bara attackerar ”ondskefulla” människor och därför gör ”rätt”.

Låt mig då påminna er om att de tyskar som var övertygade nazister ansåg sig göra rätt när de utrotade ”ondskefulla judar”. Kommunisterna som mördade ”folkets fiender” i sin ideologis namn ansåg också att de gjorde rätt. IS-krigarna är helt säkra på att Allah applåderar när de skär huvudet av Allahs fiender.

Så alla ni normala människor som fortfarande kan skilja mellan gott och ont – hur långt ska vi tillåta att detta går? Jimmie Åkesson sjukskrev sig, Marcus Birro vacklar och många andra har redan tappat greppet. Ska någon behöva dö innan ni ser att den verkliga ondskan i samhället bubblar bland de grupper som kallar sig antirasister och feminister? Det är dags att sluta hylla mobbarna och ställa sig på deras offers sida.

Våga vara medmänniska!

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...