Home / Krönikor / Största möjliga tyyyyyystnad!
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Största möjliga tyyyyyystnad!

I två avsnitt har SVTs Uppdrag granskning grävt fram fakta om vilka som ligger bakom det ökade hatet mot judar och muslimer i Sverige. Båda gångerna har det visat sig att det inte är de etniska svenskar som antirasisterna ständigt pekar ut. Nu är det dags att dra in bidragen till Expo och andra som sprider desinformation.

Förvirringen är total dagen efter programmet. Det var likadant förra veckan när det visade sig att det inte var ”nazistsverigedemokrater” som trakasserade judar i Malmö, utan muslimer med anknytning till Mellanöstern.

De självgoda som annars skriker sig hesa om hatbrott är märkligt tysta efter gårdagens program. De konvertiter som annars tar på sig rätten att prata för alla muslimer är lika tysta. Självklart hoppades de att Uppdrag granskning skulle presentera hatarna som vita nazister med koppling till Sverigedemokraterna. Det de fick se är jobbigt för dem.

 

Visst finns det rasism och orättvisor, det förnekar jag inte. Men att det svenska Sverige skulle vara så rasistiskt som vissa påstår – ett land där rasism är en del av hela strukturen – är en stor, fet lögn. Undersökning efter undersökning visar att Sverige är ett av de mest toleranta länderna i världen. Bara det att hundratusentals människor vill komma hit borde få denna lögn att falla ihop.

De som talar om den utbredda rasismen i Sverige överdriver och förvanskar fakta. I sin iver att sätta dit fel skurkar förminskar de dem som är utsatta för verkliga orättvisor.

Jag anar att dessa människor inte har en susning om vad rasism eller orättvisor egentligen är. Själv är jag ganska övertygad om att de flesta ”officiella” antirasister är paranoida narcissister som tror de är utsatta för rasism varje gång de möter motstånd i livet. Att deras eget gapiga beteende är en del av problemet med att de exempelvis aldrig får ett jobb, är en tanke som aldrig har slagit dem.

 

Orsaken är enkel: de är inte mogna, de är inte vuxna. Man behöver nämligen inte bli vuxen i det här samhället. Den perfekta svensken av i dag är en människa med verklig eller påhittad identitet, hudfärg eller sexualitet. Som gör sig till ett ständigt offer genom att berätta hur hemska alla andra är – det vill säga majoritetsbefolkningen, vars arbete ligger bakom att minoriteter numera kan bete sig som bortskämda barnungar. I dagens Sverige gör man karriär genom att vara misslyckad, sakna ryggrad och självständighet, och uppvisa låt gå-anda. Offret är den nya samhällsbäraren.

De flesta inser nog att ett sådant system skapar stora problem eftersom alla ständigt är offer för någon annans elakhet. Alla är ständigt utsatta för något. Vem tror att man kan bygga ett samhälle på diverse grupper av människor som är ständiga offer?

 

Uppdrag granskning har i två program visat oss att hatet mot judar och muslimer framförallt är ett importerat problem. Det finns här oavsett vilka partier som sitter i riksdagen.

Problemet är att ingen vill prata om den misslyckade politik som skapat den rasism och de hatbrott vi ser i dag. Det är svårt att fortsätta hävda att alla invandrare är offer för svenskars rasism, samtidigt som UG svart på vitt visat att invandrarna hatas och hotas av andra invandrare.

Men vem ska våga erkänna att det är den misslyckade, för att inte säga fullständigt havererade, invandringspolitiken som ligger bakom den ökande rasismen och hatbrotten? Ingen av våra politiker har lust att ta på sig ansvaret för det gigantiska samhällsexperiment de utsatt Sverige för.

 

Svenska politiker har målat in sig i ett hörn. Enda sättet att klara sig ur detta är att erkänna att de misslyckats – vilket de aldrig kommer att göra. Det är därför SD kommer att fortsätta växa så det knakar, medan självgoda komiker och ”antirasister” skjuter av sina oneliners på sociala forum och låtsas tro att de gör någon skillnad.

Sanningen är att svensk invandringspolitik är ett stort svek mot många människor – såväl de infödda svenskar som inte längre känner igen sitt land och det välfärdssamhälle de var med och byggde upp, som de invandrare som lurats tro att Sverige stannar utan hundratusen nya invandrare om året och att våra skattepengar kommer från himlen.

Den så nödvändiga debatt som behövs lyser med sin frånvaro. Ansvarsfulla politiker likaså. Jag ser bara ett parti som faktiskt kan och vill ta ansvar och det är Sverigedemokraterna – eftersom de inte skapat det kaos som råder.

Detta är journalister och andra politiker medvetna om. Om de nu skulle ge SDs politik en chans, skulle det framgå hur länge och hur mycket de ljugit för svenska folket. De vill inte avslöjas. Och därför kommer allting att fortsätta i stilla lunk – under tiden som Sverige under största möjliga tystnad rasar samman.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...