Home / Krönikor / En ateists funderingar
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

En ateists funderingar

Cherrypicking är en populär strategi bland troende som vill lägga fram bevis för hur god deras religion är. Metoden används också flitigt av antirasister som vill försvara de illdåd som skett i islams namn.  Men det är inte bara inom religion folk plockar russinen ur kakan – vänstern använder samma teknik för att dölja kommunismen illdåd.

Man lyfter bara fram de positiva sakerna om kommunismen, och ”glömmer” bort att nämna hunger, massmord, deporteringar, förintelseläger, våldtäkter, folkmord. Människor kunde ju få för sig att tänka efter om de fick reda på hela sanningen om kommunismen – nazismen bleknar i jämförelse. Men kunskapen om detta är mycket liten, kanske för att en stor del av våra kulturarbetare och journalister är kommunister och ”glömmer bort” att berätta om de hundratals miljoner människor som dött under den röda fanan.
Är det något som religioner och våldsamma -ismer inte klarar av så är det hela sanningen. Det är därför de så brutalt måste jaga dem som ifrågasätter deras världsbild. Därför är våld, internering och förgörande en stor del av kommunismen, nazismen och islamismen.

 

De som var emot kommunismen kunde räkna med avrättning eller långa fängelsestraff. Var de ”snälla” mot dig stämplades du bara som psykisk sjuk och blev persona non grata i samhället. Nazisterna använde sig av samma metod genom att påstå att hela det judiska folket var en sjukdom.

Känns det igen, det här att sjukdomsstämpla människor? Är du en av dem som vägrar hylla feminismen, vänstern, islam, islamismen, kan du kallt räkna med att bli stämplad. Du är fobisk och psykisk sjuk. De som anser sig ha de rätta idéerna kommer att inleda kampanjer mot dig, vars mål är att helt slå ut dig som människa. Vi som jobbar på Dispatch är utsatta för det, liksom skribenter mot strömmen som Marcus Birro, Per Ström och Ivar Arpi.  Svaga människor med totalitära idéer behöver våldet och makten över människor för att kunna kontrollera sanningen, sin sanning.

 

Cherrypicking går ut på att man plockar ut de bitar ur texter som framställer saker och ting bättre än vad de är. Till exempel bevisar kristna hur kärleksfull Bibeln är genom att nämna något kramvänligt Jesus sagt i Nya Testamentet, men ignorerar helt de bitar av Gamla Testamentet som är fulla av våldtäkt, barnamord, slaveri och folkmord.

De som försvarar islam gör samma sak. Jag har också suttit där och kastat ut fina citat om Muhammed (innan jag förstod bättre). Det är antingen nonsens eller väldigt ohederligt. Antingen vet man inte bättre eller så ser man att verkligheten krockar med ideologin, men vill inte att andra ska se det.

Ska vi hålla på att argumentera på detta infantila sätt, då kan vänstern lika bra erkänna att nazismen var bra, Hitler var trots allt vegetarian och det är ju väldigt korrekt i dag.  Nazismen förespråkade ett hälsosamt aktivt leverne, det kan väl knappast någon säga emot? Förutom en halvfet nörd som jag. Nazisterna ville också behandla djur värdigt och vänligt.

 

En av de mest klassiska raderna som många muslimer och knallkorkar hänvisar till så fort en muslim missuppfattat det fredliga budskapet och garanterat sig 72 russin i paradiset, är denna:

”Om någon dödar en människa, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet.”

Visst låter det fint. Men låt oss suga in hela texten och ta reda på vad det verkligen står och betyder. Klicka här för att visa en djupare analys av denna textrad.

Sahih Al-Bukhari är en samling av Profeten Muhammads uttalanden och handlingar som även kallas för Sunnah. Sahih Al-Bukhari anses vara den mest autentiska källan till islam efter Koranen. De som påstår att versen säger att den som dödar en oskyldig människa har dödat hela mänskligheten ljuger. I själva verket är de ”oskyldiga” bara muslimer och texten riktas mot judarna.

Slutsatsen är:
Koranen 5:32 innebär att den (jude) som dödar en muslim har dödat hela mänskligheten (alla muslimer).

 

En annan sak vi måste förstå när det gäller islam är begreppet fred. Fred här i Väst är något helt annat än i den islamiska kontexten. För oss är fred avsaknad av väpnad konflikt, för muslimer betyder fred underkaststele.

Ordet Al-lslam kommer från arabiska och brukar översättas med underkastelse, överlämnande. Rotordet i islam är salam som betyder fred, frid. En människa som lever i fred med Gudens lagar, eller som tjänar, underkastar, överlämnar sig åt Guden lever i islam, han är muslim.

Det gäller alltså att vara vaksam då islamistiska organisationer talar om fred. Vilken sorts fred syftar de egentligen på?  IS strävar efter fred, men en islamisk sådan. I dag har Aftonbladet en intervju med en återvändare från Syrien, och han hymlar inte när han får frågan om hur han ser på demokrati:

”I ett islamiskt kalifat finns det ingen plats för demokrati som utesluter Guds lagar, det är ett brott.”

 

Med cherrypicking kan vad som helst bli bra, man kan till och med få kommunism och nazism att framstå som fredliga och människovänliga – om man bara undviker hemskheterna.

Om de heliga böckerna varit perfekta hade det varken behövts präster, imamer eller andra män i skägg, klänning och roliga hattar som slogs om vilka rader som är giltiga eller inte. Det hade inte uppstått tolkningar från människor eller grupper som påstod sig ha den rätta tolkningen. En sak är dock alla grenar av islam överens om – att Muhammed var den perfekta människan. Som han levde, ska muslimer leva – och historierna om Muhammeds slakt av andra människor är väl beskrivna inom islam och går inte att förneka.

Lägg sen till att annat stort problem, få muslimer talar arabiska, ännu färre kan faktiskt läsa och förstå arabiska.  Oftast citeras bara bitar ur Koranen för muslimer, som självklart litar på sin imam.

 

Till sist kan vi kasta in självaste skaparen av det hela. Vad är det egentligen för ett ”allvetandes” pucko som tillåter att så många under så många år missuppfattat hans kärlek? Något är fel här. Når inte informationen fram till honom vad hans följare gör, eller är det något annat i görningen? Kan det vara så enkelt att det bara handlar om män i skägg, klänning och rolig hatt som lurar människor?

Om du behöver en bok av en fantasifigur, en gud, för att förstå att du måste vara en god människa vill jag påstå att det är något fel på dig. Jag kommer dock att ge dig cred om du har modet att göra en privat andlig resa, en sådan behöver vi nog alla ibland. Men en självrannsakan är inget bevis på en eller flera gudar. Att du vågar sätta dig ner en stund och tänka efter är snarare ett bevis på mänsklighet.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...