Home / Krönikor / Dessa satans barbarer
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Dessa satans barbarer

Än en gång visar Sverige flathet inför ondskan. När nazismen växte valde svenska politiker, journalister och kulturpersonligheter att helt vika ner sig. Få svenskar vågade stå emot. Samma sak återupprepar sig nu. En ny -ism håller på att våldta vår värld. Av rädsla, okunskap och kanske rent strategiska skäl viker sig nu många inför islamismen.

Jag känner flera veteraner. Människor som satt sina egna liv i fara för att hjälpa andra. Människor som upplevt och sett saker som ingen människa ska behöva få se. En del lever i dag normala liv, men många är trasiga inombords och lever ständigt med sina upplevelser närvarande.

De som har sina upplevelser inpå bara skinnet får ytterst bristfällig hjälp. De åker till psyket, där de får sitta av några timmar på en psykakut för att sedan skickas hem med ett recept på ångestdämpande mediciner. Ingen har erbjudit dem jobb för sina insatser. Så tar Sverige hand om sina veteraner. För att orka uthärda sina dagar får de vända sig till frivilligorganisationer och kamrater. Hade de inte haft sina vapenbröder, så hade nog inte många överlevt. Så går det för de människor som är villiga att offra sina liv för oss andra. Kort och gott, de är svikna.

 

I fredags gick kommunalrådet i Örebro, Rasmus Persson (C) ut i SVT Tvärsnytt och föreslog att vi ska hjälpa de återvändande IS-krigarna med psykologhjälp och arbete.

IS begår brott mot mänskligheten. Det finns inga som helst förklaringsmodeller som förminskar deras gärningar och det finns absolut inget i deras handlingar som motiverar att de ska få gå före till de få jobb som finns. Deras slakt av människor skrämmer till och med Saudiarabien, som nu planerar en mur för att hindras IS framfart.  Saudi som annars inte har några problem med att halshugga och stympa människor. Och var finner de stöd för sina handlingar? Jo, i Muhammeds ord och traditioner.

Naiva svenskar tror att det går att föra dialog med dessa extremister. Lite samtal, saft och bulle så blir de som vilken normal svensk som helst. Det är inte så enkelt. Det må hända att det funkade med skinnskallar på 1980-talet. Anders Carlberg gjorde otroliga insatser för att hjälpa vilsna ungdomar. Men nu pratar vi om människor som har ett 1400-årigt hat mot allt som inte är islam, motiverade av en krigsherre vars mål var att lägga den då kända världen under sig och tvinga alla människor till underkastelse.

 

Dessa mördare hatar inte bara Västvärlden, de hatar även andra muslimer. Finns det ens några siffror på hur många muslimer dessa mördare har tagit livet av?  Lite social välfärd och ett arbete stoppar inte Islamiska staten. Snarare tvärtom. Sådana belöningar ger deras handlingar legitimitet. Den utsträcka handen är inte bara meningslös, den är dödligt farlig.

Märkligt nog är det ingen som sträcker ut en hjälpande hand till Anders Breivik. Gott så, han sitter bra där han sitter. Men här visar sig återigen godhetsfanatikernas sanna rasism. Islamister är offer, de är inte som vi, så vi kan inte ställa samma krav på att de ska vara samhällsnyttiga medborgare. Dessa godhetsknarkare hittar hundratals förklaringar till varför islamister mördar. Alla förminskar deras handlingar och fråntar dem ansvaret. Det är alltid någon annans fel, det är strukturer, det är kolonialt, det är inget annat än jidderi jadderi.

 

Tänk om de människor som hatar SD kunde agera lika kraftfullt mot IS. Jag har bevakat anti-IS-demonstrationer, de drar till sig några hundra. Man får leta länge efter vita etniska svenskar på dessa demonstrationer. Chansen att få se någon av de självgoda knallkorkarna är nästan lika med noll.

Men en våldsam demonstration mot ett demokratiskt valt parti, där kan de minsann ställa sig. Med tända ljus, skyltar och könsord. Här kan människor ställa sig under ett kollektivt hat. Komiker kan sitta och håna SDs företrädare som blir misshandlade på öppen gata, journalister hyllar attackerna och sprider budskapet via sociala medier.

De kan sitta på sociala medier och fylla sina dagar med hat mot SD, de skriver förtäckta hot, de häcklar och hånar. De väljer att helt missuppfatta deras politik.

 

När det kommer till IS gärningar är de mest tysta. Det har hänt att en å annan mumlat ”jag fördömer”, för att sedan fortsätta att håna Åkesson.

Den moraliska kompassen verkar numera helt obefintlig hos dessa människor. Den har i alla fall slagit helt bakut.

Sverige visar återigen flathet inför ondskan. När nazismen växte valde svenska politiker, journalister och kulturpersonligheter att helt vika ner sig. Få svenskar vågade stå emot. Samma sak återupprepar sig nu. En ny -ism håller på att våldta vår värld. Av rädsla, okunskap och kanske rent strategiska skäl viker sig nu många inför islamismen.

Jag kommer aldrig att göra det. Vi är många som inte kommer att vika oss en millimeter för dessa satans barbarer.

 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sahlin-stodjer-forslag-om-hjalp-till-is-krigare_4261683.svd

http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/mona-sahlin-och-centerpartiet-bajsar-pa.html

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/kd-topp-backar-om-stod-till-is-krigare

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20172412.ab

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...