Home / Krönikor / Visa lite jävla tacksamhet!
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Visa lite jävla tacksamhet!

År efter år har jag och många andra varnat för den galna islamism vi i dagarna sett i Frankrike. Man kan ju tycka att de borde vara tacksamma över att vi varnat dem. Men icke. I stället sitter nu de flesta av de politiskt korrekta och bekymrar sig för om SD gynnas av detta eller inte – och att den där förbannde Roger Sahlström fortfarande finns kvar på Twitter.

Själv så tänker jag på dem som i dagarna har förlorat någon. På de angrepp som sker mot våra friheter. Friheter som andra människor slagits och dött för. Nu ges dessa friheter bort, för nu är inte din frihet viktig längre. Du har haft den länge nog och därför är du skyldig. Nu ska andra få använda friheter för att kunna få leva ut religiösa vanföreställningar. Allt för att inte kränka en liten grupp människor.

Det som tidigare var stabila fungerande samhällen, håller nu sakta men säkert på att monteras ner till teokratiska stater. Religion vinner större utrymme i politiken och allra helst politisk islam. Det är därför jag inte har några problem med att säga att det pågår en islamisering. Vad är det då som är farligt med den? Ja, egentligen hade det väl lika väl kunnat stå att Sverige kristnas allt mer, men så är det inte. För du ser inte kristna grupper kräva särställning i samhället med argument som att ”vi är kristna och därför ska vi ha det och det”. Du ser inte heller finska buddister kräva sin egen del av samhället. Vad beror det på?

 

Jag vill inte att någon religiös rörelse ska ha politisk makt. Om Hägglund hade domderat i plenisalen om att Abraham minsann sprättade bort förhuden på sina gossar, så nu ska alla gossars förhud bort, då kan jag kan lova er att jag hade varit den förste att skarpt kritisera honom och vrålat ut mitt missnöje om saken. Men det är helt osannolikt att Hägglund eller någon av de andra tokkristna sätter igång med sånt.

Den sekulära demokratin är under attack, yttrande- och åsiktsfriheten håller sakta på att tas ifrån oss. Rädslan för att reta upp muslimer får länder att vika ner sig. Själv tror jag att vi ganska snart ser hädelselagar i Europa som läget är nu – kanske blir Sverige först med att införa sådana?

Självgoda och ideologiskt upplysta knallkorkar trodde och hoppades att någon ”fobisk nätblogg” som Dispatch International skulle drabbas av ett attentat. Det höll nästan på ett att ske. En av våra chefredaktörer, Lars Hedegaard, blev nästan avrättad i februari 2013. Då gick svenska journalister ut och sa att allt var hittepå och ett PR-knep.
Nu blev det i stället en attack mot en vänsterinriktad tidning – Charlie Hebdo, en tidning jag håller varmt om hjärtat. Inte för att de alltid gjort saker jag hållit med om, men de har varit modiga, konsekventa och intellektuellt hederliga. Den svenska vänstern var nog inte riktigt beredd på detta. Det blev ”syntax error” i Sverige innan polletten föll ner och de insåg vad som hade hänt.

Här kan man med se skillnaden mellan vänstern i Sverige och Frankrike. Visst finns det en rejäl dos vänsterextremister med fötterna i kommunismen i Frankrike, men det finns också en intellektuell (eller det fanns) elit. Den vilade på en socialistiskt/vänsterinriktad ideologisk grund. Men de hade ingen marxistisk idé knuten till sig på samma sätt som vänstern i Sverige, där klass och identitetspolitk tar allt mer utrymme. Alla med en uppfattad identitet ska ha sin del av samhället och enda skälet till det är att de uppfattar sig som tillhörande en viss identitet. Det kan gälla hudfärg, val av gud, sexualitet, brist på sexualitet. Name it, nog fasiken hittar du en grupp som per automatik är i en utsatt situation – eftersom det finns en majoritetsbefolkning. De behöver inte ens vara utsatta för en verklig orättvisa, det räcker med att de upplever en sådan.

 

Identitetspolitik och politisk korrekthet kommer att bli Europas död. Men samtidigt ska man komma ihåg att dumma idéer brukar dö ut med tiden. En gång så var till exempel alkemi (framställning av bland annat av guld) det mest korrekta du kunde pyssla med inom vetenskapen. Sen kom Upplysningen och alkemin kastades på soptippen. Det fanns helt enkelt ingen plats eller nytta för den längre. Jag hoppas att den politiska korrektheten dör ut med tiden, likaså identitetspolitiken.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det är inte folks hudfärger, val av gudar eller uppfattade könsidentiteter som bygger stabila samhällen. Utan människor som byter tankar och idéer, som kompromissar och finner lösningar med varandra.

Jag har bytt mina tankar och idéer några år nu. Jag har varnat för det som skedde i Frankrike. Nu är svenska vänsterjournalister upprörda och rädda. Jag undrar helt stilla varför – det som hänt är ju enligt just dessa journalister bara myter från islamofober. De som demoniserade mig menar i dag att de är utsatta för ett angrepp. Jag har två saker att säga er:

Ni hycklar och ni kunde väl åtminstone visa lite jävla tacksamhet över att jag varnade er.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...