Home / Krönikor / KRÖNIKA: Demokrati är överskattat?
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

KRÖNIKA: Demokrati är överskattat?

Ska man tro de svenska medierna så kommer Sverige snart att stå i brand, läger kommer att byggas och muslimer kommer att brännas på bål – allt för att SD gjorde ett succéval. Gott folk, oroa er inte. Det värsta som kan hända är ett nyval.

 

FI har varit självsäkra senaste veckorna. De har mer eller mindre garanterat sig själva och andra att de skulle komma in i riksdagen och sätta stopp för ”rasisterna”. Deras slagord ”In med feministerna och ut med rasisterna” höll inte hela vägen. FI landade inte ens på målsnöret. Valet blev ett totalt misslyckande för Schyman & Co.

Det vi såg i går tror jag är dödsstöten för FI. Vi kan med stor sannolikhet kallt räkna ut dem från svensk politik nu, vilket gläder mig. Feministerna är precis lika galna som talibanerna. Om de kommit in i riksdagen så hade landet blivit ännu galnare. Deras idéer om att avskaffa valfrihet och sätta män i läger fick nog en del att vakna.

Löfven får en jobbig sits. Sverigedemokraterna är absoluta vågmästare. Ingen teknisk lösning kan hålla SD borta nu. Det skulle i så fall vara om man gjorde en helt gränsöverskridande lösning där Socialdemokraterna och Moderaterna går ihop. Sker det kan vi verkligen vinka hej då åt den svenska demokratin. Det blir startskottet för Sveriges stora ras.

 

 

I går bevakade jag Sverigedemokraternas riksvalvaka.  Under kvällen var många SDare spända och lite oroliga över hur det skulle gå. Visst var de självsäkra och vid gott mod, men det fanns viss nervositet i lokalen.

Många journalister var på plats, de gled självsäkert omkring och dissade och hånade folket där. När den första vallokalsundersökningen kom från TV4 hånlog många av dem, något de snabbt fick äta upp när siffrorna för SD började rulla in senare på kvällen. De tidigare så självsäkra mobbarna sjönk ihop alltmer ju längre kvällen gick. Man såg paniken i deras blickar och när saken väl var klar, stod de som skrämda rådjur blinkandes mot ljuset.

Man kan tycka att de borde ha nåtts av något slags insikt där och då. Men icke. Enligt dem är nu domedagen här. Vilket den kanske är för deras del. Journalisternas makt utmanas nu på allvar. Inte undra på att de drabbats av panik. För när det väl kommer till kritan så är det dessa människor, de självutnämnda godhetspostlarna och uppfostrarna, som inte vill förlora sin makt.

 

Det var samma hets och panik när Dansk Folkeparti växte i Danmark. Men det la sig efter ett tag. De är väl helt enkelt mer vuxna i Danmark. Där får man till exempel handla sig en flaska starksprit i livsmedelsaffären. I Danmark litar man på vuxna människors förmåga att tänka och agera självständigt. Så långt har inte svenska politiker nått, och därför behandlar de medborgarna som barn – som ska fostras och styras av staten. I landet Dingdong vet staten alltid bäst. Känns tankegångarna igen från kommunistiska diktaturer?

Jag tror tyvärr att Sverige kommer att bli alltmer polariserat, det blir ännu mer gap och skrik framöver. Löfven vägrar närma sig SD. Trots att 13 procent av folket gett SD sitt förtroende har han bestämt sig för att inte respektera valresultatet.

 

SD har nu faktiskt riktig makt i sin absoluta vågmästarroll. Partiet är den stora vinnaren i valet. Om landet varit friskt hade såklart andra partier utnyttjat detta guldläge för att föra fram sin politik. Om man bara agerat lite vuxet, hade man satt sig ner med SD och börjat ”handla politiskt”. Men icke, återigen visar det sig att våra politiker är som ett gäng sura barn. Det är pinsamt.

Men mest pinsamma under valnatten var vänsterpartisterna som i direktsändning stod och visade fingret. Kom igen, väx upp människor!

Vi står inför en väldigt skruvad parlamentarisk situation. Jag kan ana nyval inom en snar framtid, vilket bara kommer att gynna SD ännu mer. Folk håller på att tröttna på de infantila politikerna. Ett nyval skulle antagligen ge SD siffror som får många att tappa hakan.

 

Detta skrämmer inte mig. Vad som dock skrämmer mig är bristen på respekt för demokratin. På sociala forum har det som vanligt rasats, och tunga samhällsdebattörer har tom gått så långt att de menar att demokrati är överskattat!

dilsaoverskattat

Kan inte journalister och politiker nu bara ta och bli vuxna och släppa den kollektiva nojan om nazister och rasister som de tycks se överallt? Jag börjar ärligt talat bli orolig för deras mentala hälsa.

13 procent av Sverige befolkning är inte rasister, ni politiker kommer heller inte att vinna tillbaks några röster på att demonisera stora delar av folket. Sluta bete er som mobbare, sätt er vid det vuxna bordet och ta ansvar, på riktigt.

 

 

Jimmie Åkessons segertal på partiets valvaka. Videoklipp från SVT.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...