Home / Krönikor / KRÖNIKA: Tokvänstern och ammoniakbomber
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

KRÖNIKA: Tokvänstern och ammoniakbomber

Då har antidemokraterna varit igång igen. Återigen har ett möte störts av våldsamma militanta krafter.  Polisen ingrep för en gång skull – och nu gråter vänstern ut i mainstream-medierna.

Stödjer vi på Dispatch Svenskarnas Parti? Absolut inte, men vi stödjer fullt ut demokratin och rätten att yttra sig. Att få ha möten och föra fram sina åsikter är en grundläggande del av demokratin. Även om dina idéer är bänga så ska du ha rätten att få yttra dem. Gränsen bör dras om man uppmanar till våld. Just våld är något som antirasisterna uppmanar till. Vänstern är ett mycket större hot mot våra friheter än vad SvP är för tillfället.  Se bara på klippen från Revolutionära Fronten.

Flera medier rapporterade att stämningen på Limhamns torg blev så hotfull att polisen valde att storma gruppen av antidemokrater. Gruppen hade då enligt vittnen kastat ballonger med ammoniak och annat över polisen. Man har alltså pillat lite med en pinne i ett getingbo.

Exakt hur extremvänstern betedde sig kan ni se i detta videoklipp.

 

Sverige är en demokrati, vi har ett antal grundlagar som ska säkerställa att alla grupper ska få föra sin talan. Grundlagarna är inte där för att vridas och vändas så att de gynnar små militanta grupper. De tillhör alla.

Grundlagarna kan inte missbrukas eller utnyttjas som en del påstår.  Tack vare våra grundlagar har vi grundläggande friheter. Frihet är till för att användas. Med frihet kommer dock en rejäl dos ansvar. Jag vill säga att det även krävs en viss nivå av vuxenhet och mognad, något som stenkastarvänstern helt saknar. Dessa friheter kan snabbt tas ifrån oss. Skulle extremvänstern få bestämma skulle många av dessa friheter skrivas bort ganska omedelbart.

Jag har själv fått smaka på deras vansinne, jag har i egenskap som fotograf stått framför dessa människor. De verkligen glöder av hat. Jag har haft dessa unga arga vita män rakt upp i ansiktet. De spottar, de hånar och kastar epitet. Skriker att jag är en mördare och nazist. Jag tar det med en viss ro, av en väldigt enkel anledning. Jag vet själv att jag inte är något av det som dessa människor påstår.

 

 Nu försöker man få det till att det bara vara några få som var våldsamma. Hade vänstern och antirasisterna haft en uns moral i kroppen hade de satt stopp för dessa våldsverkare.  Självklart kommer de inte att protestera eller visa sin avsky. De stödjer nämligen deras aktioner.  Alla straffmyndiga ”antirasister” som var där är lika skyldiga och hela högen borde ställas inför rätta.  Likaså alla de politiker och journalister som uttalat sig positivt om våldsverkarnas gärningar. Det låter kanske hårt, men alla dessa människor promotar våld och är ett direkt hot emot demokratins grundläggande fundament.

Kan man låsa in en person som målat en tavla, varför kan man då inte ställa personer inför rätta som uppmuntrar till våld och vill sänka demokratin?

 

Ska SvP få ha torgmöten? Absolut. Jag gillar inte den politik de har, bla idéer om gener i sitt partiprogram. Jag har med suttit ned med många som röstar på SvP och hört deras snurriga teorier om hudfärger. Allt är rent nonsens, anser jag.

SvP har en skitsyn på människor, men det får man ha. Det är inte och borde inte heller vara olagligt att tycka illa om mörkhyade, rödhåriga eller vänsterhänta.

Men de är inte ensamma. Jonas Sjöstedt har en lika krass syn på samhället och människor. Han pratar nu på fullaste allvar om en selektiv demokrati.

Jag kan upplysa Jonas om att sådant redan prövats, bland annat i Sydafrika. Med facit i hand kan man väl säga att det gick så där.

Man kan i alla fall ge Sjöstedt cred för hans ärlighet, att han äntligen vågar kliva fram och visa vilken antidemokrat han egentligen är.  Men betänk att denne man kanske sitter med i vår nästa regering. Jonas Sjöstedt är ett mycket större hot emot människor och samhället än vad Jimmie Åkesson är.

 

Det är en rättighet att få motdemonstrera. Det är dock ingen rättighet att kasta sten eller störa ut ett möte. Våldsvänstern provocerade själva fram det som skedde. Flera vittnen från Limhamn har berättat hur flera olika grupper kastade ammoniakbomber och provocerade polisen. Gång på gång ska polisen ha bett extremisterna att flytta på sig. Vilket de vägrade. Det är ganska enkelt, ber polisen att man ska flytta på sig, då gör man det.

Våldsvänstern spred också ut sin taktik på sociala medier.  Är någon förvånad över att polisen till slut agerade efter sådana provokationer?

Är det rätt av polisen att använda våld? Svar ja. Kan polisen använda överdrivet med våld? Svar ja.

Men ingen av oss kan säga vad som är rätt eller fel här. Varken du eller jag satt på en häst, med skyddshjälm omgärdad av människor som skriker ut sitt hat och viftar med spjutliknande föremål.

 

Vänstern och antirasisterna borde ställas till svars. Vänstern och många journalister borde se över vilka våldskrafter de faktiskt stödjer. Vi kan inte låta vår demokrati kidnappas av ett samling omogna, militanta fegisar.

Vänstern borde lyssna mer på sina egna ideologiska gurus, exempelvis Noam Chomsky:

”If you believe in freedom of speech, you believe in freedom of speech for views you don’t like.Stalin and Hitler, for example, were dictators in favor of freedom of speech for views they liked only. If you’re in favor of freedom of speech, that means you’re in favor of freedom of speech precisely for views you despise.”

 

Vill vi komma till rätta med dessa extremistiska rörelser så måste vi börja se dem för vad de är och titta på dem var och en. Tar man upp vad högerextremister gör, så kommer instinktivt människor till deras försvar och skriker: Men vänstern då? Och tvärtom.

Men det hela är ganska enkelt. Extremism är extremism. Den är alltid farlig oavsett vilken politisk färg eller ideologi som ligger bakom. Religiös eller politiskt extremism ska bemötas. Det gör man bäst med hederlighet, demokrati och ett samhälle som sätter ner foten.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...