Home / Okategoriserade / Jag tar gärna emot era ursäkter
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Jag tar gärna emot era ursäkter

Under några veckor hängdes jag ut som fängelsedömd ”nazistrasistislamofob” i flera stora svenska medier. Tunga och namnkunniga skribenter sparade inte på krutet.

De gjorde allt för att framställa mig som en människa som hatar svarta, åsiktsregistrerar meningsmotståndare och bindgalet slår ner människor. Framförallt var jag ingen ”riktig” fotograf.

Det hade varit lätt för personer inom gammelmedierna att kolla alla de uppgifter som spreds om mig. De kunde ha beställt ut domen, de hade kunnat läsa vad vi själva skrivit om saken i Dispatch International och de hade till och med kunnat vända sig direkt till källan, det vill säga mig.

Det gjorde ingen. Det var synd, för jag har nämligen inget att dölja när det kommer till mitt arbete som fotograf och journalist. Hederlighet är extremt viktigt för mig i min yrkesroll.

Hederlighet råder det däremot en skriande brist på inom svenska mainstream-medier. Det är därför vi behövs på Dispatch International. Ingen av oss är rädda för att ta i jobbiga frågor, även om de är obekväma. Det är vår uppgift.

En annan människa hade säkert gått under av det drev och de dagliga lögner jag utsattes för. Det är en väldig tur att jag inte är en lättkränkt eller osäker person. Anledningen till detta är att jag är övertygad om att jag gör rätt i min yrkesroll. Jag använder inga flummiga akademiska förklaringsmodeller, jag förhåller mig bara till det jag ser och hör och upplever ute på fältet – där så få mainstream-journalister har lust att befinna sig.

Jag är relativt ny i journalistbranschen, ändå vågar jag säga: Många av er i gammelmedierna har mer att lära av mig, än jag av er. Ni har så uppenbarligen tappat bort er journalistiska hederlighet i politiskt korrekta dimmor.

”Rogergate” är en av många anledningar till att svenska tidningars upplagor rasar. Era läsare vet att ni ljuger, drar på sanningen och helt undviker vissa frågor. Ni är en fara för demokratin, ni är självutnämnda moraliska experter med en politisk agenda.

Så ska inte representanter från medierna bete sig.

Jag tar nu varmt emot alla era ursäkter.

PS. Berätta inte för de största hårdrocksartisterna i världen att jag inte är en ”riktig” fotograf. Mina bilder från Sweden Rock och Copenhell har rönt stor uppskattning från Dee Snider med flera. Tänk om de hade vetat att jag inte är en ”riktig” fotograf.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter