Home / Sverige / SDUare överfallen i Karlstad
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

SDUare överfallen i Karlstad

Ännu en medlem av Sverigedemokraternas ungdomsförbund har blivit överfallen mitt på blanka dagen. Tobias Utter, ordförande för SDU Värmland och vice ordförande för SD Karlstad-Hammarö var ute i Karlstad för att dela ut information – när en man spottade honom rakt i ansiktet.  

mannenutterwebb

Mannen som överföll och spottade på Tobias Utter. Foto:Privat

Tobias Utter stod och pratade med några människor när en man trängde sig emellan och spottade honom rakt i ansiktet. Utter tog då upp sin mobiltelefon för att fotografera mannen.

När den spottande mannen blev varse detta, tog han ett våldsamt tag i Utter.

– Han tryckte mig med stor kraft mot ett skyltfönster, samtidigt som han ropade allehanda otrevligheter mot mig.

Tobias Utter säger till Dispatch International att det var en oerhört otäck upplevelse.

– I dag var första gången sedan jag blev aktiv Sverigedemokrat som jag blev absolut livrädd. Det spelar ingen roll om du är vänsterextremist, nazist eller islamist, vem som helst ska få prata om sina åsikter på stan utan risk för att bli överfallen.

– Nu har jag ont i huvudet, men hur otäckt det än var kommer jag inte att ge upp. I helgen ska vi ha torgmöte i Falun.  Mötena är givetvis inte till för att provocera någon, utan för att informera om vår politik. Jag gör detta för att jag tror på demokrati.

Det tråkigaste med händelsen, menar Utter, var att han hade en ung medlem med sig. Det var medlemmens första gång ute på stan med SD-info, en ung människa som naturligtvis skräms och påverkas av händelsen.

– Att sådana här saker över huvud taget inträffar i vårt land är för mig, och jag hoppas för alla andra, helt oacceptabelt. Det enda positiva med dagens överfall är att det stärker mig ännu mer i min övertygelse om att vi står för det rätta.

För inte så länge sedan blev en annan SDUare utsatt för en attack med rasistiska förtecken. Camilla Jonasson blev under ett skolbesök i Borlänge kallad för ”kinesjävel” och ”jävla hora” av vänsterextremister.

camillasdu1

Tobias Utter mår efter omständigheterna väl och har varit i kontakt med SD och deras säkerhethetsgrupp.  Händelsen kommer att polisanmälas som ofredande och misshandel.

 

 

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...

valavtyg

Man kan inte dra en slutsats enbart pga människors val av tyg

  Jan Sjunesson la ut en bild på en ung kvinnan som är styrelseledamot för MUF i Skaraborg vilket fick Twitters åsiktselit att välta. Kvinnan ...