Home / Krönikor / KRÖNIKA: Svenskarnas parti är inte som andra
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

KRÖNIKA: Svenskarnas parti är inte som andra

Nazisterna gick genom Jönköping 1 maj och det blev som vanligt ett väldigt liv. Vänstern gormade och försökte stoppa demonstrationen, proffs på sociala medier fördömde. Men vem lyssnar nu när riktiga nazister visar sig öppet, med tanke på att etablissemanget har kallat Sverigedemokraterna nazister och rasister i flera år?

 

Foto:Roger Sahlström

Foto:Roger Sahlström

Snälla antirasister – väx upp, kliv bort från skolgårdens retorik och skvaller! Man blir inte av med Svenskarnas parti, SvP, genom att slåss på gatorna och hindra dem från att utnyttja demonstrationsfriheten. Slåss är ju exakt vad de vill. Däremot finns det ett väldigt enkelt sätt att dra ner byxorna på dem: Ställ dem till svars för idéerna de har.

Svenskarna parti har en rasbiologisk agenda. I deras punktprogram finner man följande rader:

 

 

1. Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.

2. Sverige skall styras av svenskarna: Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället.

På fullaste allvar, detta är deras första punkter. Första gången jag läste detta skrattade jag högt för mig själv. ”Västerländska genetiska”, jag kunde inte sluta skratta. Att någon i Sverige 2014 pratar om gener på detta sätt är helsnurrigt. Vad har gått fel i tanken hos dessa människor?

 

Gener är visserligen extremt viktiga, de betyder massor – för vetenskapen, medicinen, forskningen. Men för politik och medborgarskap vill jag påstå att generna inte betyder ett smack.

Det SvP gör är att de förenklar in absurdum. Men det är nog inte brist på bildning eller rationella tankar som är deras problem. De är helt enkelt ohederliga och vrider sakerna för att passa den egna agendan. På samma sätt som vänstern vrider tingen för att de ska passa in i deras klasskamp, vrider SvP tingen för att de ska passa deras genetiska kamp.

Svenskarnas parti och Svenska motståndsrörelsen är två rasistiska och nazistiska grupperingar som växer. Av två orsaker: Sverigedemokraternas utveckling och journalisternas svartmålning av SD.

 

Många människor känner sig svikna av Sverigedemokraterna, som verkar ha gett upp frågan om invandring och kritiken mot islam. I sin iver att tvätta sig rena och få sitta med i de fina salongerna, håller SD på att göra sig självt till en del av sjuklövern – vilket är det sista Sverige behöver. Det behövs ett parti som utmanar den konformistiska politik som drivs. Om inte SD gör det kommer någon annan att göra det, och SDs hela raison d’être försvinner.

Att SD dessutom utesluter människor med nästan en löpande band-princip, gör att de fjärmar sig allt mer från de vanliga väljarna. De som gillar Thoralf Alfsson och andra som säger och skriver vad de tycker. Man kan med fog att påstå att SD har blivit ett elitparti.

 

Den andra viktiga orsaken till att SvP växer är övriga politikers och mediers svartmålning av SD. Genom att påstå att detta parti, som är lika demokratiskt som övriga sju i riksdagen, är ulvar i fårakläder som vill ta makten och införa diktatur och skicka ut alla som inte varit svenskar i sju generationer, hamnar fokus helt fel. I stället för att granska de verkliga nazisterna försöker etablissemanget skrämma folk med SD, vilket gör att SvP kan växa i smyg.

Svenskarnas parti drar till sig dem som är besvikna på SD och dem som tänker att om SD kallas nazister fast de inte är det, så är nog inte SvP heller nazister. Därför hamnar många helt vanliga väljare i de mer extrema och militanta rörelserna.

Och det är helt logiskt. Sverige är allt mer polariserat. Allt överdrivs och övertolkas på extrema vis, vilket leder till att en del människor radikaliseras. Om man ändå ska kallas nazist kan man väl lika bra bli en, kanske några tänker.

 

Detta hade kunnat undvikas om etablissemanget låtit bli att kalla SD nazister, rasister och fascister – och om SD inte blivit så makthungriga att de undviker de frågor folk röstade in dem i riksdagen för.

I höst ställer SvP upp i många kommunval. Om de fortsätter växa i den takt vi nu ser kommer vi att ha dem i plenisalen 2018. Svenskarnas parti är på riktigt ett hot mot demokratin och de mänskliga rättigheterna. Men svaret är inte att förbjuda dem – utan att sätta sökarljuset på dem och låta dem spricka i solen.

Vad än mainstream-medierna och våldsvänstern tror så är ytterst få svenskar vänligt inställda till nazism. Om de får klart för sig att SvP är nazister på riktigt, kommer de inte att rösta på dem. Men så länge folk tror att SvP bara är utsatta för samma smutskastningskampanj som SD, är de farliga.

 

Det är bara att titta på den här filmen, så ser man vilka slags typer Svenskarnas Parti består av. Bläddra fram till 2:02.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...