Home / Sverige / Tårtkvinnan försökte slå till mot Åkesson igen
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Tårtkvinnan försökte slå till mot Åkesson igen

STOCKHOLM. Tårtkvinnan Irene Matkowitzc försökte i dag slå till mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson igen. Tillsammans med ett 40-tal unga vänsterextremister gjorde hon sitt bästa för att störa Åkessons vårtal på Långholmen i Stockholm.

 

Irene Matkowitzc har uppenbarligen inte tagit lärdom av den dom hon nyligen fick för tårtattacken mot Jimmie Åkesson. För den och ett flertal andra brott dömdes hon till två månaders fängelse, något hon sa att hon inte hade problem med – det enda hon beklagade var att Åkesson tilldömdes 5 300 kronor i skadestånd.

Och med tanke på hur hon behandlats i medierna, närmast som en hjältinna, är det kanske inte märkligt att hon i dag dök upp på Jimmie Åkessons vårtal på Långholmen – beredd på nya heroiska insatser. Det hela slutade dock med att Tårtkvinnan tillsammans med 15 andra vänsterextremister greps av polisen.

 

Vårtalet på Långholmen är en sverigedemokratisk tradition. I år markerade det startskottet för SDs EU-kampanj, och Åkesson sa i sitt tal att Sverigedemokraterna är det enda riktigt EU-kritiska partiet.

Ungefär 800 människor hade sökt sig till Långholmen för att lyssna på Jimmie Åkesson. Solen strålade medan SD-ledaren presenterade partiets två EU-kandidater: Kristina Winberg och Peter Lundgren. Partiet hoppas att båda får åka till Bryssel efter valet 25 maj, med uppgift att förbjuda tiggeri och minska avgiften till EU.

Stämningen var i det närmaste perfekt – om det inte varit för den berömda Tårtkvinnan Irene Matkowitzc, 61, och hennes svans på ett 40-tal vänsterextremister.  De hade ett enda mål – att störa och förstöra mötet med oljud. Det var trummor, vuvuzelor, munspel och visselpipor som de blåste i för allt de var värda.

 

Foto: Roger Sahlström

Foto: Roger Sahlström

Trots att polisen hade gjort rejäla avspärrningar och höll vänsterextremisterna en bit från själva mötet, nådde deras oväsen fram till scenen och publiken. Sverigedemokraterna uppmärksammade polisen om detta, som snabbt beslutade sig för att flytta den skränande kören. Tårtkvinnans och hennes ”barn” satte sig då tjurigt på marken och vägrade flytta sig. Polisen bad dem först vänligt men bestämt att flytta sig cirka 30 meter bakåt, vilket de vägrade.

Som på en given signal ställde sig därför polisen omkring demonstranterna och tog full kontroll över deras rörelser och påbörjade processen med att flytta gruppen. Det fick demonstranterna att vända sig mot polisen:

– Polisen göder de nya nazisterna, skrek de när de våldsamt tvingades bakåt.
Men trots de ungas skrik och skrän visade polisen att de menade allvar – demonstranterna skulle bort, vilket också lyckades. Trots detta kunde man fortfarande höra deras skränande framme vid scenen, dock inte lika störande.
Bortsett från Tårkvinnans gäng möttes Åkesson med stående ovationer.  I sitt tal kritiserade han 7-klövern, anklagade socialdemokraternas ordförande Stefan Löfven för att vara en fegis och visade upp en present han köpt åt S-ledaren: En gul kycklingdräkt.

Åkesson var hårdare än vanligt, vilket kanske är en indikation på hurdan valrörelsen kommer att bli. Han var stenhård i sin kritik av 7-klövern, framför allt av Löfven, men alla motståndarna fick en släng av sleven. Det kan vara det skarpaste tal Åkesson någonsin hållit.

I bakgrunden hade vänsterextremisterna satt igång igen. Denna gång regisserade av Tårtkvinnan som hetsade igång ett 20-tal tonåringar. Till en början lät polisen dem hållas, men till slut ansåg man att ordningen stördes för mycket och gjorde ett snabbt ingripande.

 

Foto. Roger Sahlström

Foto. Roger Sahlström

Men varken de skrikande ungdomarna eller Irene Matkowitzc ville lyssna. Till sist grep polisen 15 personer för ”ohörsamhet mot ordningsmakten”, bland dem Tårtkvinnan. Tolv identifierades på plats, övriga tre fick föras till polisstationen för att kunna identifieras.

Jimmie Åkesson konstaterade lugnt efteråt att en sådan här klick alltid dyker upp när SD har möten:

– Jag tycker det är tråkigt, de kan väl ha möte någon annanstans, var hans kommentar.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...

valavtyg

Man kan inte dra en slutsats enbart pga människors val av tyg

  Jan Sjunesson la ut en bild på en ung kvinnan som är styrelseledamot för MUF i Skaraborg vilket fick Twitters åsiktselit att välta. Kvinnan ...