Home / Krönikor / KRÖNIKA: Sluta virka offerkoftor åt SD
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

KRÖNIKA: Sluta virka offerkoftor åt SD

Det måste vara enkelt att vara sverigedemokratisk riksdagsledamot. Det krävs nästan ingenting för att synas eller höras. Det sköter alla de som har en fix idé att göra sig av med SD. Men det enda de lyckas med är att ge SD större stöd – med hjälp av offerkoftan.

Foto:Roger Sahlström

Foto:Roger Sahlström

Förvirrade står politikerna, journalisterna och ”antirasister” där och ser hur SD växer så det knakar. De undrar säkert varför deras kampanjer ständigt misslyckas – i stället för att avskräcka folk från SD, tvingas de se hur allt fler deklarerar att de tänker rösta på Åkesson i september.

Landets redaktioner, soffproffs och opinionsbildare hatar verkligen Sverigedemokraterna. Medierna hatar SD så till den milda grad att Aftonbladet dagen efter valet 2010 gick ut med kampanjen ”Vi gillar olika” – en protest mot att svenska folket utnyttjat sin demokratiska rättighet att rösta på vilket parti de vill. Man kan verkligen ifrågasätta lämpligheten i detta. Medierna hatar SD så mycket att de klipper och klistrar ihop filmer och artiklar, som vid närmare granskning faller platt. Men de lyckas ändå plantera idén att SD är de ständigt onda.

 

Hur lätt ska ni egentligen göra det för Åkesson? Allt han behöver göra för att få några tusen röster till är att åka till plats X, så kommer något att hända.  Ta dramat då han besökte ett sjukhus. En läkare, i sin iver att vara god, försökte hindra Åkesson att besöka sjukhuset.

Resultatet? Fler människor lackade, fler magar vände sig i fasa över hur osmakligt demokratin behandlas i Sverige.  Ska det vara så enkelt för Åkesson att få gratispoäng?

Det rimliga är ju att det måste vara busenkelt att göra sig av med ett parti vars partiprogram är antidemokratiskt, nazistiskt, fascistiskt och vad nu SD anklagas för. Problemet är förstås att ingen av dessa anklagelser styrks av SDs partiprogram. Bättre då att plocka ut lösryckta meningar och fantisera ihop resten som ska få folk att tänka på koncentrationsläger och folkmord. Det kallas för att bygga halmgubbar.

 

Det är inte bara oärligt, det har också visat sig fruktansvärt ineffektivt. Vilket de borde ha insett vid det här laget. Men medierna, proffstyckarna och soffproffsen ältar sina mantran. Det är samma människor, samma mantran. Inget förändras. Då och då har godhetsapostlarna lovat ta debatten – varje gång har det slutat i haveri. Vinnaren heter alltid SD.

Det enda de lyckats med är att ha polariserat landet. Försatt hela debatten i ett borderline-tillstånd. Det finns bara två sätt att tänka i dag: Man är för eller emot. Det finns inga som helst gråskalor. Försöker man rättvist och rationellt analysera läget och yttra sina tankar, blir man per automatik kallad nazist och lierad med Sverigedemokraterna.

Jag trodde faktiskt att den svenska demokratin och alla dess ”opinionsbildare” var mer vuxna än så. Tydligen inte. Som tjuriga barnungar fortsätter de muttra, skälla eller skrika: Sverigedemokraterna är dumma!

 

I dag nådde godhetsivern en ny nivå. Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, stoppades av elever på Globala gymnasiet vid Zinkensdamm i Stockholm. Eleverna bildade mur kring skolan och vrålade ut sina rasistramsor.

Vem tror ni blir vinnare i detta? Ja, inte är det eleverna i alla fall. Och definitivt inte demokratin. Varje försök att försöka stoppa SD med odemokratiska eller våldsamma metoder gynnar bara partiet, vilket man förundras över att de ännu inte upptäckt. Galenskap, brukar man säga, definieras som att göra samma sak gång på gång men förvänta sig ett annat resultat.

Det finns ett garanterat sätt att vinna över sina meningsmotståndare – genom att ta debatten och bevisa att man själv har bättre argument. Det funkar på Svenska Motståndsrörelsen, Svenskarnas parti, på våldsvänstern och alla verkliga antidemokrater.

Själv har jag fått många att sitta med öppna munnar och flämta efter argument. Det är för att jag tar debatten – och har bättre argument.

 

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...