Home / Sverige / Nya kopplingar mellan Bisnode och svenska Stasi
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Nya kopplingar mellan Bisnode och svenska Stasi

Satjen exponerat.info avslöjar i dag att det inte var någon slump att Researchgruppen/Seppuku Media anlitade just kreditupplysningsföretaget Bisnode. I vår erbjuder Bisnode tillsammans med Expo tre kurser i ”personresearch”.

I reklamen för kursen, skriver Bisnode:

”På denna föreläsning visar vi hur du på ett smart sätt kompletterar Bisnodes information med bland annat Google och Facebook för att finna information om personer. Vem som ligger bakom ett företag och samband mellan personer är också något vi belyser samt hur man kan finna information som har försvunnit på en hemsida. Du lär dig även några söktekniker och får tips om olika inställningar som underlättar ditt arbete.

Kursledare är Daniel Poohl, vd och är sedan tio år ansvarig utgivare på tidskriften Expo, går igenom några konkreta fall från hans verklighet som även Expo har skrivit om. Som grävande journalist har han publicerat en rad böcker och artiklar som avslöjar ljusskygga extremistgrupper. Vi kommer belysa olika saker med hjälp av internet och InfoTorg-tjänsten.”

 

Med tanke på detta nära samarbete är det kanske inte en slump att Researchgruppen/Seppuku Media vände sig just till Bisnode, när de ville ha ut kreditupplysning på 400 personer som på sociala medier visat sympati med Sverigedemokraterna. Och kanske var det just för att det var deras vänner som Bisnode ”glömde” att frågeställaren måste ha ett legitimt krav för att ta kreditupplysning på privatpersoner.

Kursen kallas ”personresearch” men skulle lika gärna kunnat döpas till ”Så registrerar du dina fiender”. Den åsiktsregistrering som svenska myndigheter inte får ägna sig åt, är det fritt fram för Expo och de andra Stasi-liknande organisationerna som staten och mainstream-medierna hyllar, att syssla med.

För 2 995 kronor kan den hugade ta del av alla sätt man kan registrera misshagliga svenskar på, Bisnodes kunder kommer undan med 750 kronor. Kursen hålls i Stockholm 4 februari och 6 maj, samt i Göteborg 28 april.

http://www.exponerat.info/bisnode-har-nara-samarbete-med-expo/#ixzz2rhsZm8Vo

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...

valavtyg

Man kan inte dra en slutsats enbart pga människors val av tyg

  Jan Sjunesson la ut en bild på en ung kvinnan som är styrelseledamot för MUF i Skaraborg vilket fick Twitters åsiktselit att välta. Kvinnan ...