Home / Krönikor / KRÖNIKA: Sju nazister misshandlar same – eller?
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

KRÖNIKA: Sju nazister misshandlar same – eller?

De senaste dagarna har en händelse spridit sig som en löpeld på sociala medier: Sju nazister i svarta jackor med hakkors ska ha misshandlat en ung, samisk kvinna och kallat henne ”blattefitta”.

Foto:Roger Sahlström

Foto:Roger Sahlström

Jag blir alltid lite skeptisk när sådana här saker drar iväg på sociala medier och får enorma proportioner. Saker online har en benägenhet att bli sanningar. Det verkar som om ju mer otroligt något är, desto mer sant blir det.

När jag såg bilderna på den misshandlade kvinnan ringde varningsklockor hos mig. Sju unga män påstås ha hoppat på och misshandlat en kvinna. Bara det att folk beskriver andra som skinhead får mig att bli misstänksam. Expo har mer eller mindre utrotat denna grupp som hade sin storhetstid på 1980-talet.

 

 

 

Bilderna på kvinnans skadade ansikte är mystiska, här är mycket som inte stämmer: inga svullnader, en märklig utveckling av blåtiran och en stor sårskada på läppen som mirakulöst verkar ha läkt på några timmar.  Det som gör att jag blir än mer misstänksam är att samiskan vägrar låta polis och läkare undersöka hennes skador.

Den samiska kvinnan verkar besitta supergener och borde genast ställa sig till vetenskapens förfogande, eftersom hennes kropp uppenbarligen besitter helt otroliga förmågor att läka sig själv.

Att sju personer med svarta jackor med nazistsymboler skulle kunna ha rört sig genom Stockholm utan att väcka uppmärksamhet, finner jag föga troligt. Folk ser ju för fasiken nazister överallt numera, men dessa sju i svarta jackor är det ingen som lägger märke till?

 

Det är inte helt ovanligt med sådana här ”false flag-operationer”, de finns inom många grupper. Vi har sett SDare som skär sig själva i pannan och tänder eld på sina dörrar, imamer som hittar på hatbrott och muslimska kvinnor som påstår sig blivit överfallna och fått slöjan avdragen.

Vad hände för övrigt med ärendet som drog igång hijab-uppropet? Fick vi någonsin reda på hur saker egentligen låg till? Det blev väldigt tyst om det hela.  Och den 16-åriga SSUaren som brutalt ska ha slagits ner av skinheads i Malmö, mitt på blanka dagen?

Även denna händelse drog igång upprop och fick hundratals människor att samlas på torg, i tron att de faktiskt förändrar något med sina grupptända facklor.

Sanningen är att ingenting förändras av att tända facklor eller ens gå på långa led med dem. Jag förstår att det finns ett behov hos människor att känna och uppleva engagemang, men varför inte engagera er på riktigt?

 

Varför finns det människor som hittar på att de blivit överfallna? Är inte verkligheten illa nog för dessa människor? Har de så pass dåligt genomtänkt idéer att de måste hitta på saker för att göra sig hörda? Tror de att deras idéer får validitet när de själva framställs som offer? Svaret är ja, och de har inte fel vilket medieuppmärksamheten visar.

Att det blir så här misstänker jag beror på att medier och myndigheter inte längre sköter sina jobb. Man har avlat fram en kultur där desperation håller på att bli den normala handlingen. Det är ett infantilt beteende.

Få i medierna vågar vara kritiska till vissa ämnen. Invandring, feminism och HBTQ är ämnen som står helt bortom kritik och granskning. Jag har lyckats att hitta en person som vågar vara kritisk till historien med den misshandlade samiska kvinnan. Angelica Karlsson, reporter på Aftonbladet ställde sig tidigt kritisk till det hela.

 

angelica2

https://twitter.com/viktiganyheter/status/427851008186650625

Det är tragiskt att man ska behöva vara skeptisk till sådana här händelser. För hur kommer jag att reagera nästa gång jag läser om en misshandel eller någon som har utsatts för hot? Kommer jag till slut att hamna i en likgiltig situation där jag per automatik börjar vifta bort allvarliga brott som lögner? Jag skräms av den tanken.

Men vi känner alla sagan om Peter och vargen. Den som ropar varg i tid och otid trots att ingen varg är i sikte, kommer inte att bli trodd den dag vargen kommer. Så är det bara.

mimi1 mimi3 mimifejk2

.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...