Home / Krönikor / KRÖNIKA: Åsiktsregistrering på entreprenad
cropped-big-brother-is-watching-1984-1440x564_c

KRÖNIKA: Åsiktsregistrering på entreprenad

Jag kan köpa att medierna granskar Sverigedemokraterna och hänger ut folkvalda som uttalar sig på osedvanligt dumma sätt. Men när Expressen nu hänger ut privatpersoner, har vi nått en nivå jag aldrig trodde Sverige skulle hamna på.

Välkommen till det nya totalitära Sverige. Där man lagt ut åsiktsregistrering på entreprenad.

rogershalsduk2-150x150-93x93Att Expressen hänger ut folkvalda har jag inga större problem med. Medierna ska granska folk med makt, det finns en anledning till att man kallar medierna för den tredje statsmakten. Det jag ställer mig tveksam till i detta åsiktsdrama är vilka Expressen valt att samarbeta med, nämligen Researchgruppen. Det är en grupp som befinner sig på yttersta våldsamma vänsterkanten, med kopplingar till militanta Antifascistisk Aktion, AFA.

 

Att många journalister nu hyllar Researchgruppen för deras så kallade grävande, ger dem en legitimitet de absolut inte är värda och det väcker många oroande frågor. Inte minst att uppenbara olagligheter ligger till grund för ”avslöjandet”.

virta

researchgruppen1

arns1

Vi lever i det stora hyckleriets tid. Debattörer och journalister har i åratal förfasat sig över allehanda avlyssnings- och buggnings-skandaler.  Medierna har med buller och bång gett sig på Försvarets Radioanstalt, FRA, och många proffstyckare har talat om faran med ett alltför övervakat samhälle.

 

Nu gör de själva exakt det de kritiserar FRA och amerikanska NSA för. Medierna hävdar att FRA, staten eller andra myndigheter inte ska avlyssna folk, så länge det inte finns misstanke om brott.  Men stiftelser, organisationer, föreningar och företag som inte är knutna till staten ska få avlyssna och bugga människor?

Ser de verkligen inte sitt eget hyckleri här? Det är för mig helt obegripligt.

 

Det var helt fel att registrera 4 000 romer, trots att det handlade om dömda, brottsmisstänkta och deras nätverk. Men det är helt rätt att registrera 6 000 privatpersoner? Expressen ”pixlar” dömda förbrytare och grovt kriminella människor för att värna om deras integritet,  men hänger ut människor som uttryckt sig på ett idiotiskt sätt.

Vart har vanligt förnuft och sans tagit vägen? Hur har blivit så här sjukt och förljuget? Jo, för att antirasisterna gör skillnad på människor. Folk värderas olika och återigen får vi se att det är de så kallade ”anti-rasisterna” som är de verkliga rasisterna, och delar upp folk i ”vi och dom”.

 

Det är inte brottsligt att vara rasist, inte ens att ha rasistiska tankar. Men i denna nya sköna värld har inte bara rasism, utan vanlig kritik mot invandringspolitiken, blivit ett tankebrott. Just nu är tankebrott det värsta du kan begå – tusenfalt värre än dödsskjutningar på gatan, hedersmord och terrorbrott.

Låt mig förtydliga en sak – eftersom vissa har så svårt att hålla olika tankar i huvudet: Det är brottsligt att slå ner folk och särskilt illa om rasistiska motiv ligger bakom. Men det är inte samma sak som att ha en rasistisk tanke.  Rasism är fel, inte okej på något sätt. Att döma människor efter deras hudfärg eller yttre egenskaper är fel, fel, fel. Det har jag alltid tyckt och kommer alltid att tycka. Men i en demokrati förbjuder man inte åsikter – även dumma åsikter ska tillåtas i en demokrati. Och de ska bemötas med goda argument, inte offentlig skampåle som riskerar att förstöra människors liv.

 

Georges Orwells bok 1984 blir mer aktuell för varje dag som går. När jag läste boken för första gången 1986, trodde jag aldrig att Orwell beskrev en framtidsversion av Sverige. I min tankevärld såg jag Hitler och nazisterna framför mig.

Ganska självklart, eftersom jag då inte hade en susning om vad en annan kollektivistisk idé – kommunismen – hade ställt till med. Det var inte något man fick lära sig i skolan. Och här har vi ett stort problem: kommunismen har aldrig ställts till svars för sina dåd. Nazismen fick ett avslut, kommunismen har inte avslutats – tvärtom frodas den på våra redaktioner.

Spola fram till ca 5:20 och lyssna på vad Douglas Murray säger .

 

 

Alla kollektivistiska idéer är livsfarliga.

I 1984 beskrivs en stor stark totalitär stat som har kontroll över människor, deras tankar och ord. Människan är minimerad till ett icke-tillstånd. Fria tankar är en synd och i 1984-samhället arbetar man fram ett nyspråk som ska förhindra människor att tänka fritt. Exakt vad som pågår i Sverige i dag.

Expressen har precis haft en kampanj om #Demokratihotet.  I den artikelserien tyckte man att det var vidrigt att skrämma folk till tystnad. Nu ställer sig samma tidning fullständigt bakom just denna metod – att skrämma folk till tystnad genom att offentligt hänga ut dem som gör sig skyldiga till tankebrott.

 

De flesta svenskarna har inte riktigt upptäckt hur det ligger till. De förknippar åsiktskontroll med Stasi och grannar/arbetskamrater/barn som rapporterar till denna statliga myndighet. I Sverige är systemet lite mer raffinerat – kontrollen av människor är utlagd på entreprenad.

Expo, Interasistmen, Researchgruppen, journalister och debattörer sköter det hela åt staten. Men ”staten” är likväl inblandad, eftersom många av de nämnda har direkta kopplingar till politiker med makt. Det går faktiskt inte att veta vem som springer vems ärenden här.

Svenska politiker har likt Pontus Pilatus tvättat sina händer och lagt ut åsiktsregistrering och förföljelse på entreprenad. Skulle det göra saken bättre?

Respektera den personliga integriteten

7. Överväg noga publicitet som kan kränka privatlivets helgd. Avstå från sådan publicitet om inte ett uppenbart allmänintresse kräver offentlig belysning.

 Pressetiska reglerna

Expressen

Deras research avslöjar näthatet

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...