Home / Krönikor / Krönika:Mitt liv som ”vänsterknallkork”
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Krönika:Mitt liv som ”vänsterknallkork”

Jag har tillhört den skara som frenetiskt försvarat politisk väpnad islamism och muslimers gärningar (terrorism) i Allahs namn. Jag har kastat islamofob- och rasistepitet efter många människor. I flera år såg jag det som min absoluta rätt att smutskasta och utmåla mina meningsmotståndare som psykiskt sjuka. En gång var jag ”vänsterknallkork”.

Så länge jag kan minnas har jag varit kritisk till religion och gudsbegreppet. Jag blir extra sur när religiösa individer kräver en särställning i samhället med argumenten att det står i deras heliga böcker eller att deras gud säger ditt eller datt. Det har alltid gett mig krypningar i kroppen när troende, oavsett religion, hävdar vissa rättigheter enbart för att de är underkastade en gud. Hur mycket de än vill, så är det inget argument att tro på gud.

Trots denna inställning
försvarade jag islam, och jag gav muslimer ett utrymme som jag aldrig skulle ha tillåtit exempelvis kristna. På de religionskritiska bloggar jag drev skröt jag om vilken superb antiteist jag var. Smidigt och enkelt kritiserade jag kristna, judar, buddister, Jehovas vittnen – nämn en religion så nog fasiken har jag satt mina tänder i den. Rationellt monterade jag ner det hela tills absolut ingenting återstod. Men jag rörde aldrig islam.

Att jag var oärlig och hycklade insåg jag aldrig. För jag var så uppfylld av min egen godhet och förträfflighet – min överlägsenhet över de så kallade rasisterna, de som hade mage att ifrågasätta islamisk tradition. I dag har jag insett att jag led av en falsk godhet och ärligt talat uppförde jag mig som ett svin mot många människor. Inte direkt en period av mitt liv jag är stolt över. Men att alla kan vakna upp är jag ett bra exempel på.

Efter mitt uppvaknande
fick jag be många människor om förlåtelse. För under min ”godhetsperiod” fanns det inga gränser för vilken osmaklig och ful retorik jag använde mig av. Jag körde precis de fula knep som Expo, nätsajterna ”Interasistmen”, ”Slutpixlat” och alla andra godhetsfanatiker gör i dag. Exakt så har jag också betett mig. Jag har skrikit och skrivit att folk är rasister, nazister, islamofober och psykiskt sjuka. Jag har med missriktad stolthet använt mig av pizza-, kebab -och Zlatan-argument. Jag har letat fram misstag och sökt efter skandaler kring mina meningsmotståndare. Inte en chans att jag rörde själva sakfrågan. Det var ju så mycket enklare att hitta en skandal att dänga i huvudet på den jag debatterade mot.

Sanningen är att jag helt enkelt saknade kunskap att bemöta dem, och snubblade jag över någon kunskap som gick mig emot så ignorerade jag den. För inte en chans i helvetet att jag skulle ge ”rasisterna” rätt! Därför kunde jag maniskt sitta och skrika ut sjukdomar och epitet. De hade fel och jag hade rätt. Så enkelt var det. Som jag såg det då, var alla som hade en negativ bild av islam nazister.

Så vad hände då?
En dag insåg jag plötsligt att det inte höll längre. Det gick bara inte att hålla ihop saker. Logiken och argumenten gick inte ihop. Jag hade fått slut på lögner och epitet. Hur jag än försökte, så kunde jag inte längre använda korsriddarargumentet, den vita slavhandeln eller någon annan gammal oförrätt kristna begick för tusen år sedan för att ursäkta islams illgärningar.

Det var framförallt två saker som gjorde att bubblan till slut sprack.
1. Jag läste de islamiska texterna.

2. Sverigedemokraten Thoralf Alfsson, vars argument och kunskaper om islamism till slut pulveriserade mina argument och satte min självbild på tvären.

För det gjorde han verkligen. Och när jag insåg att han hade rätt och jag hade fel inträffade en period där jag var helt övertygad om att jag gått och blivit nazist. Nu gick detta över efter ett tag, men under några veckor genomgick jag en livskris. Allt för att en Sverigedemokrat så totalt monterat ner mina argument gällande islam.

I dag är jag tacksam. Jag är skyldig Thoralf Alfsson ett stort tack för att han fick mig att inse att jag ljög och hycklade kring islam och islamister. Men det är fler än honom jag är tacksam mot, tacksam för att de tog fajten med mig. Jag kommer inte ihåg era namn, men ni lärde mig mycket om islam, religion och allra helst invandringspolitik. Alla ni fick mig att tänka lite större, lite mer, lite bredare.
Så till alla er som jag varit orättvis mot, till alla er som jag kallade rasister: Ett stort förlåt från mig. Ni har lärt mig mycket. Tack vare er, så är jag där jag är i dag.

Och här trivs jag mycket bättre – framförallt är det skönt att slippa hyckla dagarna i ända. När man håller sig till sanningen blir livet så mycket skönare.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...