Home / Krönikor / KRÖNIKA: Dumma dig …
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

KRÖNIKA: Dumma dig …

Författaren och ”experten” på högerextremister Lisa Bjurwald säger i sin nya bok och i varenda tv-soffa att man ska ”ta tillbaka internet”.  Hon menar alltså att internet tillhör en viss grupp, några utvalda människor och att dessa har blivit fråntagna sin egendom. Gruppen hon syftar på är vänstermänniskor och så kallade anti-rasister. Men sorry, Lisa, internet tillhör inte dig eller någon annan någon explicit grupp eller rörelse. Internet tillhör oss alla.

Demokrati och rättvisa är begrepp som Lisa och andra ”anti-rasister” gärna slänger omkring sig. Det låter flott och som om de tar ansvar för samhället och har ett empatiskt ställningstagande. Är det så? Knappast!

Lisa Bjurwald & Co visar gång på gång att de vill begränsa andras friheter.  Inte bara den på internet, utan även den intellektuella.  I flera år har Lisa sagt att hon ska ta debatten med rasister och annat ”knytt”. Men har hon över huvud taget debatterat? Som expert på rasism, islamofobi och andra påhittade fobier, sitter hon i morgonsoffor och häver ur sig epitet som hon utan kritik tillåts klistra på människor och rörelser.  Aldrig några sakliga argument, endast känslomässigt svammel. Hon ger oss två val, antingen är vi med henne eller emot henne.

Har hon eller någon annan ”anti-rasist” kommit med ett enda rationellt argument för att vi ska acceptera fri invandring, tiggarligor, skamkultur, organiserad brottslighet, religiös dårskap? Varför vi ska släppa in kulturer som inte har en susning om vad egentlig solidaritet med samhället innebär? Kulturer som sätter klanen före allt annat?

Nej, det har varken hon eller någon annan gjort. Tvärtom drar hon upp enstaka fall där invandrare X utsatts för något hemskt och så får X tjäna som exempel på hur utsatta alla invandrare är – för svenskarnas ”rasism”. För i Lisas värld är all invandring av godo och får aldrig kritiseras, oavsett vilka konsekvenser den har för människorna och samhället.

Varför gör hon så? Min egna icke-vetenskapliga teori är att de allra flesta vänstermänniskor är som små barn. De har aldrig blivit vuxna och varje gång de inte får som de vill, varje gång de upplever att någon tillrättavisar dem, så skriker de som små barn: ”Dumma dig!”

Barn tycker inte om att bli påkomna. När de står med handen i den förbjudna kakburken, vet de mycket väl att de har gjort fel. Men de gör allt för att behålla sin stolthet och vänder i stället ilskan mot den klokare föräldern: ”Dumma dig!”

Lisa Bjurwald & Co argumenterar som barn och de beter sig som barn, så man måste undra, är de barn?

I dag är det vänstern och islamisterna som står med handen i kakburken. Trots att de har fel vill de styra och kontrollera andra människor. Historiskt sett har nazister, kulturrevolutionärer och katolska kyrkan betett sig på samma sätt. Alla har påstått sig ha Sanningen, den absoluta och eviga. Alla har de fallit. Vänsterns och islamisternas fall kommer också, men tyvärr tror jag vi måste vänta ett tag till eftersom de har nästan total kontroll över svenska medier.

Under tiden får vi suckande fortsätta lyssna till den barnsliga vänstern och deras ”dumma dig”-argument. Vi andra kommer att fortsätta kommunicera över internet, lyssna på alla olika argument och skaffa information utanför svenska mainstream-medier. Oavsett vad Lisa Bjurwald tycker om det.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...