640kyrka

Varför jag som ateist kommer att ta ställning för tro och tradition.

Det kan tyckas märkligt att en ateist uppmanar till att rösta i kyrkovalet. Men det handlar inte om att stärka kyrkans makt eller förespråka religion. Det är allvarligare än så. Det handlar om att rädda landet, det handlar om att rädda en säregen kultur som är under attack från vänsterns destruktiva krafter.

Sverige är på många sätt ett unikt land. För inte så länge sedan var vi en avkrok som ingen brydde sig om. På kort tid gick vi från en lortig plats (Lort-Sverige) till en av världens modernaste länder. Detta borde ha vårdats bättre. Istället för att värna det trygga, starka och stabila har landet sakta monterats ner av vänsterkrafter och om vi inte gör något åt detta så kommer Sverige snart igen att bli en lortig plats som ingen bryr sig om.

Jag är ateist, jag brinner för den sekulära tanken och jag vill absolut inte se att religion har makt inom politiken eller i samhället överhuvudtaget.  Det finns plats för religion och andlighet i en sekulär demokrat. Demokrati må vara ett gissel, men det är det system som än så länge verkar vara mest rättvist för människor. Det måste erkännas att det är bland annat den sekulära tanken som slagit sönder kyrkan. Men det är inte den sunda ateismen utan den vänsterstyrda destruktiva som styrt. Att kalla denna rörelse för sekulär är inte direkt rättvist.

Kyrkan är mer än tanken på en gud och religion. Kyrkan är en del av det som är Sverige. Kyrkan finns med en öppen famn i de stunder då livet är tungt och kanske på väg att spåra ur. Kyrkan har funnits i de stunder då lyckan fyllt hjärtan och skapat leenden.  Hur man än vrider och vänder på det hela så är kyrkan, dess traditioner och kultur en del av Sverige och jag ser inga konflikter här så länge kyrkan är kyrkan i sitt egna rum.

Under många år har destruktiva rörelser förnekat vår kultur, vårt arv och tradition. Jag vet exakt hur effektiv den är eftersom jag en gång varit del av rörelsen som såg Sverige som konstruktion utan värde för folket eller omvärlden, vilket är något jag i dag skäms över.

Du ska inte rösta i kyrkovalet för att rösta fram en gud eller ge präster mer makt. Snarare tvärtom. Det är för att minsta makten hos den rörelse som avskyr Sverige och det svenska folket. 

Förneka det historiska arvet är att förneka din verklighet I dag. Du må ha fötter att gå med, men du måste ha mark att sätta ner sina fötter på. Vare sig du vill det eller inte så är kyrkan en del av Sverige. 

Det är dags att en rörelse som värnar om våra traditioner och kultur tar över. Jag känner att det får räcka med nedmontering och destruktiva tankar nu.

 

Stöd hederlig journalistik och en öppen debatt.

Swish: 073-5467565