sopor330

Lyxstrejk

Först gnällde hamnarbetarna i Göteborg. En samling bortskämda kommunister gick ut i strejk och krävde förmåner och mer ledighet. De som redan hade allt krävde mer. Det gick så där för dom då de alla varslades.

Ja arbetet behövs göras och klart ska de som utför jobbet ha betalt. Ironin i det hela ligger i att de påstår sig vara underbetalda, fattiga och utsatta arbetare. Om ett av dina krav är med ledighet och fler kanaler i fikarummet och hävdar att detta är förenligt med facklig kamp och rättvisa så har du sannerligen ingen koll på vad kamp och rättvisa är.

En hamnarbetare kan tjäna upp till 50.000 kronor i månaden och det är då inte direkt en dålig lön.

Nu är det några bortskämda sopåkare i Stockholm som vill ha mer. Vi ser samma sak igen. Ett gäng priviligerade män som har allt och som vill ha mer. En del sopåkare kan tjäna upp till 40.000 kronor i månaden och då arbetar dom inte ens heltid. Det talas om lönedumpning vilket är en lögn. Det är snarare en normalisering av lönen för marknaden ser inte behovet och tjänsten.

Vidare så har det visat sig att en del av de bortskämda bedriver utpressningsverksamhet och tjänar enorma summor vid sidan av arbetet. Utöver detta så har de stulit nycklar som tillhör kunderna. 

Stackars små män har nu fått gråta ut i medierna om att de ska behöva jobba några timmar extra i veckan. Inte ens deras egna fackförbund anser att strejken är okej och hävdar att det är en vild strejk.

Det som är mest störande med dessa bortskämda är att de ger resten av sopåkarna ett rejält dåligt rykte. För det är minsann inte alla sopåkare som tjänar dessa summor.

Jag har inga som helst problem med att dessa priviligerade individer sparkas. De har helt missbrukat förhandlings och strejkrätten. De har på egen hand visat exakt hur giriga dom är och det fantastisk roliga är  att vänstern helt plötslig menar att höginkomsttagare ska ha mer, mer mer…..

Hyckleriet från vänstern har nu nått en nivå jag inte trodde var möjlig.

Det positiva i detta är att andra aktörer nu kan ta sig in på marknaden och såldes skapa fler jobb och skapa högre värden. Det är väl bara att tacka de bortskämda kommunisterna för att de bevisar att marknadsekonomi faktiskt fungerar…

Själv arbetar jag kanske 15 timmar per dag. Från att jag vaknar till att jag går och lägger mig så är jag på arbetet. Jag gör detta sju dagar i veckan, alla dagar om året. Jag har inte haft ledigt eller varit på en semester sen gud vet när. Jag plockar ut en lön mellan 20-25 kronor i månaden. Jag gnäller inte över detta. Jag är extremt glad över att jag får jobbar med det jag gillar och kan.

Det är rent pinsamt att höra alla känsloutspel om de stackars sopåkarna. Alla de som annars är tysta när det pratas om högre lärarlöner eller att de som sliter inom vården ska få mer betalt är nu tårfyllda av solidaritet. Trams och pinsamt.