pkförvirring

Knallkorkarnas hyckleri

Knallkorkar brukar försvara våldet mot SD genom att säga att man förstår att människor blir upprörda. Inatt gick jag igenom lite äldre material på Youtube. Hittade ett klipp med Henrik Johansson från *Inte rasist men* i debatt mot Björn Söder (https://www.youtube.com/watch?v=CCJTPZIP_l4) och i ett annat med två unga tjejer som argumenterade mot Christian Westling. (https://www.youtube.com/watch?v=Ni9wOn-F52A)

Henrik och tjejerna sa att de tog avstånd från våldet mot SDare. MEN… Man måste ju ändå förstå att människor blir upprörda över SDs politik. Inte för att dom en enda gång kunde ge något konkret om vad som var upprörande. Utan de hasplade ur sig de sedvanliga harangerna om fascism, odemokratiskt parti, rasism och annat trams. Inte en enda gång läggs fakta fram.

Men låt oss leka vidare med tanke att vi ska förstå knallkorkarnas upprördhet och våld mot SDare.  Om de nu är konsekventa dessa knallkorkar. Så skulle de även förstå att folk blir lite upprörda kring islam….

Med hjälp av knallkorkarnas logik har vi minimerat ner denna händelse till att man kan förstå att människor bli lite upprörda kring islam. För inte hycklar väl knallkorkar?

 

Min inställning kring det hela är självklar. Man ger sig inte på meningsmotståndare eller människor med våld. Man för debatt, har samtal och dialog. Jag är extremt kritiskt till organiserad religion som gör maktanspråk på människor och samhälle. Men använda våld mot dessa individer är helt fel lösning.