hagamannen1

Hagamannen släpps fri.

Hagamannen är ett offer. 

Niklas ”Hagamannen” Lindgren förtjänar kärlek, solidaritet, en cykel och ett gäng fritidsgårdar. Det är nämligen som så att han egentligen är ett offer. Han har växt upp i en kultur där manlig norm styrt.

Det är inte hans som skulle ställts till svars. Utan den manliga normen.

Ett samhälle av män för män skapar monster.

Dessa monster som skapats genom att de påtvingats denna manlighet är offer. Precis som de invandrare som gruppvåldtar. De har alla varit utsatta för förtryck och orättvisor. Vi kan inte döma. Precis som Lisa Magnusson sa en gång. Så måste vi förstå om de våldtar. De kommer från länder med hemska system. Sverige är ett hemskt land, med en mansnorm.

Mellan 1998 och 2000 polisanmälde sex kvinnor och en 14-årig flicka att de blivit överfallna och misshandlade i området Haga i Umeå. Fem år senare våldtogs och misshandlades ytterligare en kvinna svårt i samma område.

Hagamannen fälldes för två våldtäkter, två grova våldtäkter och mordförsök samt två våldtäktsförsök. Domen blev 14 års fängelse med villkorlig frigivning tidigast juli 2015.

Den som nu tror att jag menar allvar borde genast inställa sig hos psykvården. Detta är skrivet med inspiration av #pklogik

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20782466.ab