Roozbeh Janghorban
Roozbeh Janghorban

Den humanitära stormakten var det ja

Roozbeh Janghorban har producerat filmer som kritiserar hela den iranska regimen och i synnerhet ayatollan Ali Khameini.

När det handlar om mördare/våldtäktsmän/pedofiler och slavhandlare är det sällan problem med att få uppehållstillstånd. Dessa har ett mänskligt värde. Eftersom man menar att de kan få hårdare straff i sina hemländer eller tom avrättas. Kan förstå detta ömmande skäl på sätt och viss. Men när ska myndigheter börja applicera detta anings mer korrekt?

Det var under våren 2012 som det äkta paret Janghorban ansökte om asyl i Sverige. I sin ansökan skrev Roozbeh att hans assistent hade gripits av Irans säkerhetspolis, och att de sedan gjort en husrannsakan hos honom där flera regimkritiska filmer hittats.

– Jag levde ett dubbelliv i Iran. På dagarna gick jag till jobbet, på kvällarna arbetade jag med film som visar hur regimen missbrukar folkets religiösa tro för att utöva sin mak

Jag kan tycka så här. Har du mördat, våldtagit eller begått ett riktigt grovt brott. Ska du helt enkelt utvisas. Ingen snack om saken. Om du sen är en efterlyst brottsling i ditt hemland. Trist för denne. Man kanske skulle tänka efter innan man mördade och våldtog, bara ett tips lixom 😉

Ett tips till Roozbeh. Vill du stanna i den humanitära stormakten är det bäst att du sätter igång med att mörda och våldta.

http://www.expressen.se/nyheter/han-utvisas-till-iran–riskerar-att-avrattas/

Regimkritisk dokumentärfilmare utvisas till Iran

Share