Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Gudrun Schyman: Kvinnan och skandalerna

Hon har urinerat offentligt, erkänt skattebrott och jämställer svenska män med talibaner. Skandalerna kring FIs talesperson är många och borde ha gjort henne omöjlig som journalisternas älsklingspolitiker. I stället är det tvärtom. Gudrun Schyman och de andra inom FI får aldrig en kritisk fråga från journalisterna – som har svårt att dölja hur de älskar Feministiskt initiativ.

 

Här är ett axplock av Gudrun Schymans skandaler:

1996: Biopremiär av filmen Hemligheter och lögner på Sveavägen i Stockholm. Under föreställningen behöver Gudrun Schyman kissa, men orkar inte gå ut på toaletten utan sätter sig i gången och utför sina behov. De blöta trosorna kastas ut bland publiken.

1997: SVTs Rapport spelar in Gudrun Schyman när hon erkänner att hon kört rattfull. Vägverkets chefläkare säger att hennes körkort bör dras in, då chefläkaren anser att hon är alkoholist. ()

1998: Gudrun Schyman anlitar sin dotter och hennes 16-åriga kompis som svart städhjälp.

1999: Gudrun Schyman har problem med att redovisa inköp för över 250 000 kronor på det kreditkort som tillhör riksdagen.  Kostnaderna gäller taxi, hotell och flygresor.  Kvitton saknas helt.

2003: Schyman flyttar till Simrishamn på skånska Österlen och gör samtidigt ett ekonomiskt klipp. Skattefria hyresbidrag och traktamenten gör att hon ökar sin inkomst med över 100 000 kronor per år.

 

I början av 2003 uppdagas det som ska kosta Gudrun Schyman posten som partiledare för Vänsterpartiet. Hon försöker då göra skatteavdrag för resor och krogbesök som hon redan fått betalt för av partiet eller riksdagen. Hon avgår, lämnar Vänsterpartiet och blir politisk vilde.

Samma år godtar hon ett strafföreläggande på 50 dagsböter – vilket innebar att hon erkände skattebrott. Åklagaren i fallet, Gösta Ivarsson, sa att ”femtio dagsböter tyder på att det är ett kvalificerat bötesbrott”.

Hon hinner detta år också med att stjäla textmaterial från internet.

 

2005 är Schyman med och startar Feministiskt initiativ. På ett möte framför man kampsången Jävla gubbe:

2010 eldar Schyman upp 100 000 kronor under Politikerveckan i Almedalen – för att illustrera att kvinnor tjänar mindre än män. Vilket alla undersökningar visar beror på att kvinnor gör andra livsval än män – de får alltså inte mindre betalt för samma arbete.

I ett normalt medieklimat hade journalister ställt Schyman till svars eller åtminstone varit skeptiska till att så okritiskt hylla en person som varit inblandad i så många skandaler. Andra politiker kastas ut i kylan efter en skandal, och den mängd Schyman ställt till med borde för länge sedan ha gjort det omöjligt för henne att synas i det offentliga.

Men så inte fallet med Feministiskt initiativs talesperson. Hon får all tid och plats hon önskar i medierna, ställs aldrig till svars för gamla skandaler och slipper varje kritisk fråga om vad FI egentligen vill och varför de sjunger om ”jävla gubbar” som ska slås ihjäl. Får hon till äventyrs en fråga om FIs politik kommer hon lätt undan med svar som: ”Vi har inte gjort någon beräkning.”

 

Som en jämförelse kan man minnas hur Sverigedemokraterna bemöttes när de lade fram sin skuggbudget. Journalisterna avfärdade hela budgeten som trams och nonsens, och hittade experter som sågade den längs med knölarna – utan att någonsin visa upp exakt vad som var fel eller siffror som motsade SDs beräkningar om hur mycket man exempelvis kan spara på kraftigt minskad invandring.

11 comments

 1. Hoppas det var en feministkvinna eller dylikt som fick på sig de pissblöta trosorna och inte någon jävla gubbe!

 2. ”Vägverkets chefläkare säger att hennes körkort bör dras in, då chefläkaren anser att hon är alkoholist. ()” Rörande detta så ser jag inga ”järnrör”….men kanske det finns andra rör i deras politik…”helrör”?

 3. Feminism , i den form som den existerar är en ondska som vi inte lätt blir kvitt. Jag vet inte vad som krävs. Det är svårt att kritisera den för då ”hatar du kvinnor”. Det används pss sätt som invandring, är du emot den så är du rasist.

  Kanske att män åter blir män och ser till vad som är bäst utan att definiera sig av feministisk världssyn.

  I fallet med styckmordsrättegången där feminister försökte bevisa patriarkatet ondska genom två onda män har det efter 25 år nästan! erkänts att dessa stackars satar offrades på feminismens (och den onda pressens) altare. Istället för onda män och ett ont patriarkat så hade vi onda kvinnor och en ond ism.

  Vi lever fortfarande under denna onda ism och vars verkningar vi dagligen ser.
  Det är att dags att ta ett djupt andetag börja befrielsen. Det gör man inte genom att vara emot, då blir man bara samma men en negativ spegling. Man måste istället tänka vad är naturligt, vad är bra, hitta sig själv bakom allt bråte, hitta mannen eller kvinnan isig, men försöka bli fri från den hjärntvätt vi alla utsatts för.

 4. För er som vill se penga-eldningen i repris. Här kommer den. 😉

 5. Gudrun och FI är ett tydligt symptom på den svenska civilisations totala undergång! Framtidsutsikterna – och FI (pressens) intrång i det politiska livet – för 2020 borde ju få fler än 10% att vakna!

 6. liina pääjäärvi

  hahaha hon är ett skämt 😀
  att hon ens törs visa sig den alkisen och bedragaren

 7. ja dessa feminister ja dom är inget annat än en stor flock apor

 8. Det är väl trevligt mer folk som livar upp stämningen? Vi hade t.ex. skidhopparen Eddie Eagle som lättade upp stämningen när tävlingsandan blev hård. Vi behöver en clown i politiken som säger saker utan att tänka och som framstår som allmänt komisk med sina pinsamma misstag. Heja F!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*